16' canoe with Butterflies.

arbor vitae

New Member
Jestem nowy. Kupiłem drewnianą łódź z płótnem. Na razie znajduję: Rzeźbę Motyla na dziobie i rufie/dziobie/ oraz znak na wewnętrznej środkowej desce Arbor Vitae 1126. Spróbuję zidentyfikować ten kadłub, zanim zabiorę się za odświeżenie farby i naprawę desek. Wkrótce postaram się wysłać zdjęcia.

From Google Translate: "I’m new here. I bought a wooden boat with a canvas covering. So far, I’ve found a butterfly carving on the bow and stern, and a mark on the inner middle plank reading "Arbor Vitae 1126." I’m going to try to identify the hull before I start refinishing the paint and repairing the planks. I’ll try to post some photos soon."

Jestem nowy. Kupiłem drewnianą łódź z płótnem. W razie znalezienia się: Rzeźbę Motyla na dziobie i rufie/dziobie/ oraz znak na wewnętrznym desce Arbor Vitae 1126. głębiej zidentyfikowany dziesięć jednostek, zanim zabiorą się za przedłużenie poszukiwań i naprawę desek. Wkrótce możesz udostępnić zdjęcie.

Attachments

• IMG_2409.jpeg
    IMG_2409.jpeg
    361.9 KB · Views: 31
  • IMG_2408.jpeg
    IMG_2408.jpeg
    313.5 KB · Views: 40
  • IMG_2355.jpeg
    IMG_2355.jpeg
    380 KB · Views: 34
  • IMG_2346.jpeg
    IMG_2346.jpeg
    591.4 KB · Views: 38
My guess is that this may be a canoe from Ed Eustice of Arbor Vitae canoes at 4 Court St, Sussex, New Brunswick, E4E 1N8, Canada (506) 433-2013. He doesn't appear to have a published web site or email so you will probably need to call or write a letter. The picture below from Google street view shows his sign on the building. Good luck,

Benson

Google translate converts my message to Polish as:

Przypuszczam, że może to być kajak wykonany przez Eda Eustice’a z firmy Arbor Vitae Canoes (adres: 4 Court St, Sussex, New Brunswick, E4E 1N8, Kanada; tel. 506-433-2013). Wygląda na to, że nie posiada on strony internetowej ani adresu e-mail, więc prawdopodobnie trzeba będzie do niego zadzwonić lub napisać list. Poniższe zdjęcie z Google Street View przedstawia szyld jego firmy na budynku. Powodzenia!

Benson

1787061176678.png

Back